Popularni recepti

caj za heliko bakteriju iskustva
Zdravlje

Caj za heliko bakteriju iskustva

1.1kpogleda

Kroz svoje istraživanje i iskustvo, otkrila sam da mnogi ljudi širom sveta uspešno se bore sa infekcijom Helicobacter pylori kombinujući terapiju koju im je prepisao lekar sa korišćenjem različitih čajeva. Želeći da podelim ove inspirativne priče, pronašla sam ljude koji su se uspešno izborili sa ovom bakterijom koristeći različite vrste čajeva i propisanu terapiju Njihova iskustva pokazuju da je moguće pobediti Helicobacter pylori uz pravilan pristup i posvećenost zdravom načinu života.

Caj za heliko bakteriju iskustva: Zeleni čaj

Zeleni čaj ima neka potencijalno korisna svojstva kada je u pitanju Helicobacter pylori, bakterija koja može uzrokovati različite probleme sa varenjem, uključujući čir na želucu. Studije su pokazale da zeleni čaj može imati blago antibakterijsko dejstvo, što znači da može pomoći u smanjenju broja H. pylori bakterija u želucu.

Sara, 26 godina, Nišzeleni caj za spavanje

Kada sam saznala da imam infekciju Helicobacter pylori, odlučila sam da se posvetim svom zdravlju i pronađem način da se izborim sa ovom bakterijom. Pored terapije koju mi je propisao lekar, odlučila sam da uključim i neke dodatne metode, kao što je konzumiranje zelenog čaja.

Kada sam se borila sa infekcijom Helicobacter pylori, koristila sam organski zeleni čaj jer je bogat antioksidansima i smatra se blagotvornim za probavni sistem. Pila sam jednu šolju zelenog čaja ujutru pre doručka i jednu uveče pre večere. Takođe sam vodila računa o ishrani, izbegavala masnu i tešku hranu, i unosila više voća i povrća. Osim zelenog čaja, redovno sam vežbala, spavala dovoljno i smanjila nivo stresa u svakodnevnom životu. Ove promene su mi pomogle da se osećam bolje i da se izborim sa infekcijom.

Uz čaj, uzimala sam Orvagil 2 puta dnevno, svakih 12 sati. Amoksicilin sam uzimala takođe 2 puta dnevno, svakih 12 sati. Ovaj režim lečenja primenjivala sam tokom 1o dana. Sada se osećam mnogo bolje i mogu reći da sam se uspešno izborila sa infekcijom Helicobacter pylori. Važno je slušati svoje telo i voditi računa o zdravom načinu života kako bismo sačuvali svoje zdravlje.

Caj za heliko bakteriju iskustva: Čaj od kurkume

Studija iz 2019. godine istraživala je efekte kurkumina na infekciju Helicobacter pylori, fokusirajući se na njegovu sposobnost smanjenja upale i zaštitu želudačnih ćelija od oštećenja. Rezultati su pokazali da kurkumin može da inhibira sposobnost H. pylori da prodre u ćelije sluznice želuca i izazove oštećenje.

Sonja, 39 godina, Kragujevaccaj od kurkume

Kada sam se borila sa infekcijom Helicobacter pylori, proučavala sam kako da najbolje iskoristim kurkumu, jer sam čula da ima mnogo zdravstvenih koristi. Koristila sam svežu kurkumu umesto praha, zato što mi je moja bratanica koja studira hemiju rekla da sveža kurkuma sadrži više kurkumina, glavnog sastojaka kurkume. Takođe sam dodavala malo crnog bibera u čaj od kurkume, zato što piperin, sastojak crnog bibera, može pomoći u boljoj apsorpciji kurkumina u organizmu.

Pored toga, dodavala sam malo kokosovog ulja u čaj, jer mi je bratanica rekla da se kurkumin bolje apsorbuje u organizmu kada se konzumira sa mastima. Kuvanje sveže iseckane kurkume u vodi na laganoj vatri oko 10-15 minuta bilo je deo mog rituala pripreme čaja od kurkume, jer se tako oslobađa kurkumin i povećava njegova bioraspoloživost. Bila sam oprezna da kurkumu čuvam na suvom i tamnom mestu, zato što se kurkumin lako razgrađuje u prisustvu svetlosti, toplote i kiseline.

Pila sam čaj od kurkume dva puta dnevno, jednu šolju ujutru pre doručka i jednu uveče pre večere. Kada sam počela da ga redovno konzumiram, primetila sam poboljšanje u svom opštem stanju. Osećala sam se energičnije i manje umorno, a simptomi koji su me mučili zbog infekcije postepeno su se smanjivali. Takođe sam primetila poboljšanje u varenju i opštem osećaju blagostanja. Sve u svemu, konzumacija čaja od kurkume pomogla mi je da se izborim sa infekcijom i osećam se bolje u svakodnevnom životu.

Uz čaj od kurkume, takođe sam koristila i terapiju koju mi je propisao lekar. Pila sam amoksicilin i klaritromicin tokom 7 dana, kao i omeprol tokom mesec dana. Ova kombinacija terapije i prirodnih metoda kao što je čaj od kurkume pomogla mi je da se izborim sa infekcijom Helicobacter pylori i osećam se mnogo bolje.

Hvala mojoj bratanici, i Hemijskom fakultetu.

 

Caj za heliko bakteriju: Crni čajcaj za heliko bakteriju iskustva

Miroslava, 54 godine, Beograd

U borbi protiv infekcije Helicobacter pylori, koristila sam crni čaj kao deo svoje terapije. Pila sam ga tokom dana, ali izbegavala sam ga uveče zato što crni čaj sadrži mnogo kofeina, mnogo više nego sama kafa, pa imam problem sa nesanicom. Pored toga, koristila sam i omeprol, koji sam uzimala 2 puta dnevno, pola sata pre jela. Uz omeprol, terapiju su činili i klaritromicin i amoksicilin, koje sam uzimala prema uputstvu lekara. Terapija je trajala 14 dana.

Crni čaj mi je pomogao da se osećam bolje tokom terapije. Veruje se da crni čaj sadrži antioksidanse koji mogu pomoći u smanjenju upale i podržati imunološki sistem. Takođe, kofein u crnom čaju može imati blagi antibakterijski efekat, što može doprineti eliminaciji H. pylori. Kombinacija crnog čaja sa antibioticima i inhibitorom protonske pumpe kao što je omeprol predstavljala je integralni deo mog režima lečenja infekcije H. pylori.

 

ostavite odgovor