Popularni recepti

cokoladni namaz od leblebija
Recepti

Ukusni čokoladni namaz od leblebija

861pogleda

Leblebije recepti: Slatki čokoladni namaz od leblebija je zdravija alternativa tradicionalnim čokoladnim namazima koji su obično puni šećera i masti. Leblebije su bogate proteinima, vlaknima, vitaminima i mineralima, što ih čini zdravim izborom. Med je prirodni zaslađivač koji mogu pružiti slatkast ukus bez dodatnog šećera.

cokoladni namaz od leblebija

Čokoladni namaz od leblebija

Ako se leblebije kuvaju sami, trebaće oko 1 sat da se skuvaju i ocede. Ako kupujete leblebije, spremićete namaz za manje od 2 minuta. Međutim, većina kupljenih kuvanih leblebija ima dodatu so, što može uticati na ukus i zdravstvene karakteristike namaza. Zbog toga je bolje sami skuvati leblebije bez dodate soli kako biste imali veću kontrolu nad ukusom i smanjili unos soli.
1 porcija (oko 2 kašike) slatkog čokoladnog namaza od leblebija ima oko 120 kalorija. Slatki čokoladni namaz od leblebija može se koristiti na različite načine za doručak i večeru uz dodatke koji su niske kalorije. Integralni tost ima manje kalorija od belog hleba, a dodavanjem tankog sloja namaza dobićete ukusan i zasitan doručak. Ukupno oko 200-250. Ako ga koristite kao preliv za voće, poput jabuka ili banane, ukupno oko 150-200 kalorija, u zavisnosti od voća.
jelo dezert, doručak, Večera
kuhinja internacionalna
kalorija 120 kcal

Oprema

  • Blender

Sastojci
  

  • 1 šolja kuvanih leblebija
  • 4 kašike meda
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kašike biljnog mleka (bademovog ili kokosovog)

Uputstva
 

  • U blenderu izmiksajte leblebije, med, kakao prah, ekstrakt vanile i so dok ne dobijete glatku smesu.
  • Dodajte mleko po potrebi da dobijete željenu konzistenciju.
  • Prebacite namaz u posudu za čuvanje i čuvajte u frižideru.
  • Poslužite namaz na tostu, palačinkama ili koristite kao preliv za voće. Uživajte u slatkom i zdravom čokoladnom namazu od leblebija!
Ključna reč leblebije, leblebije recepti

Leblebije recepti: Slatki čokoladni namaz od leblebija se razlikuje od običnog čokoladnog namaza, poput popularnog, zbog svojih sastojaka i nutritivne vrednosti. Evo nekoliko razlika:

Namaz od leblebija koristi leblebije kao osnovni sastojak umesto oraha ili mlevene čokolada koje se često koriste u tradicionalnim namazima. Umesto rafinisanog šećera, ovaj namaz se zaslađuje medom, što ga čini manje štetnim za zdravlje u poređenju sa šećerom.Namazi od leblebija sadrži manje kalorija u poređenju sa tradicionalnim čokoladnim namazima, posebno onima koji se baziraju na orasima.

 

ostavite odgovor

Recipe Rating