Popularni recepti

vaginaleta za kandidu
MedicinaZdravlje

Vaginaleta za kandidu

1.2kpogleda

Vaginalne infekcije, posebno kandidijaza i bakterijske vaginoze, česte su zdravstvene tegobe koje mogu uticati na žene svih uzrasta. U borbi protiv ovih infekcija, vaginalne tablete postaju sve popularniji izbor terapije. Na tržištu Srbije, postoji nekoliko vrsta vaginalnih tableta koje se koriste za lečenje kandidijaze, bakterijskih infekcija i drugih vaginalnih problema. Važno je napomenuti da je pre upotrebe ovih proizvoda neophodno konsultovati se sa lekarom, kako bi se izbegle moguće alergijske reakcije ili komplikacije. Ovo su najčešće korišćene vaginalete za kandidu:

Vaginaleta za kandidu: Canesten vaginaleta

Canesten vaginalna tableta je lek koji sadrži aktivnu supstancu klotrimazol, koji pripada grupi lekova poznatih kao antimikotici, koji se koriste za lečenje gljivičnih infekcija. Canesten vaginalna tableta je namenjena za lečenje kandidijaznog vaginitisa, što je infekcija vagine koju prouzrokuju gljivice iz roda Candida.

 Umetanje tablete uveče, pre spavanja, duboko u vaginu, pomaže da se lek što bolje apsorbuje i deluje direktno na infekciju. Umetanje tablete pre spavanja omogućava leku da deluje tokom dužeg perioda, jer će se sporije rastvarati i otpuštati aktivnu supstancu. Takođe, vođenje tablete uveče, pre spavanja, može smanjiti nelagodnost ili osećaj prisustva tablete tokom dnevnih aktivnosti.

Tamponi, intravaginalna ispiranja, spermicidi ili sredstva od lateksa (kondomi, dijafragme) mogu ometati efikasnost leka tako što ga razređuju, ispiru iz vagine ili neutrališu njegovo dejstvo. Tako da je važno da to izbegavate. Takođe izbegavajte i seksualni odnos. Seksualni odnos ometa efikasnost leka tako što ga razređuje ili ispira iz vagine pre nego što ima priliku da deluje.

Vaginaleta za kandidue, poput Canesten vaginaleta se koriste prema uputstvu lekara, a trajanje terapije može varirati u zavisnosti od ozbiljnosti infekcije i individualnih potreba pacijenta. Uobičajeno trajanje terapije Canesten Vaginalnim tabletama za lečenje vaginalne kandidijaze (gljivične infekcije vagine) je obično od 3 do 6 dana, jedna vaginaleta dnevno. Međutim, u nekim slučajevima lekar može preporučiti duže ili kraće trajanje terapije. Važno je pridržavati se uputstava lekara i završiti celokupnu terapiju, čak i ako se simptomi povuku pre kraja terapije, kako bi se sprečila ponovna infekcija.

Vaginaleta za kandidu: Macmiror vaginaleta

Macmirror vaginalete su odlične jer pokrivaju i gljivične i bakterijske infekcije vagine. Međutim, problem je što su žuckaste i mogu ostaviti trag na donjem vešu, pa je najbolje nositi uložak pre spavanja. Preporučuje se jedna tableta uveče, tokom 6-8 dana. Primenu leka treba prekinuti tokom menstrualnog krvarenja i nastaviti je nakon završetka menstruacije onoliko dugo koliko je propisano.  Treba izbegavati seksualne odnose tokom trajanja terapije. Dugotrajna upotreba leka može dovesti do iritacije na mestu primene, pa se pridržavajte savetu lekara.

Vaginaleta za kandidu: Polygynax vaginaleta

Ova vaginaleta za kandidu je odlična. Ova kapsula sadrže nistatin, neomicin i polimiksin B. Nistatin je lek protiv gljivica, dok su neomicin i polimiksin B antibiotici. Terapija ovim kapsulama traje 12 dana, jedna vaginaleta dnevno, a preporučuje se da se kapsula stavlja uveče pre spavanja. U slučaju da zaboravite da primenite kapsulu, terapiju treba nastaviti sutra uveče, ali bez uzimanja dvostruke doze. Važno je znati da ovaj lek sadrži hidrogenizovano ulje soje, pa osobe alergične na kikiriki ili soju ne smeju koristiti Polygynax.

Vaginaleta za kandidu: Lomexin vaginaleta

Lomexin vaginaleta dolazi kao jedna u pakovanju. Obično se preporučuje korišćenje dva pakovanja, odnosno dve vaginalete, jedna za drugom uveče. Lek Lomexin sadrži sojin lecitin, pa osobe alergične na kikiriki ili soju ne smeju primenjivati ovaj lek. Važno je pridržavati se uputstava lekara ili farmaceuta prilikom korišćenja ovog leka.

 

Vaginaleta za kandidu: Probiotska vaginaleta

Vaginalni probiotici su korisni nakon tretmana vaginaletama jer vaginaleta za kandidu može poremetiti prirodnu ravnotežu bakterija u vagini.

Vaginalni probiotici sadrže korisne bakterije koje pomažu obnavljanju zdrave flore vagine, što može smanjiti rizik od ponovne infekcije. Preporučuje se upotreba vaginalnog probiotika nakon tretmana vaginaletama, obično tokom nekoliko nedelja, kako bi se osiguralo da se normalna flora vagine potpuno obnovi, jer ako se ne obnovi, vagina je ponovo podložna infekcijama.

ostavite odgovor