Popularni recepti

Aktivan kiseonik tretman
Zdravlje

Aktivan kiseonik za lice

1kpogleda

Aktivan kiseonik je tretman koji se sve više koristi u estetskoj industriji kako bi se poboljšao izgled kože i revitalizovala koža lica. Ovaj tretman podrazumeva primenu čistog kiseonika na kožu, često u kombinaciji sa specijalnim serumima ili preparatima.

Zašto izabrati ovaj tretman

Aktivan kiseonik tretman nudi niz prednosti za kožu lica, a jedna od ključnih prednosti je upravo činjenica da se ovim tretmanom ne koriste igle niti hemikalije. Ovo je privuklo mnoge ljude koji žele poboljšati izgled svoje kože bez potrebe za invazivnim metodama. Evo zašto je ovaj tretman koristan, posebno zbog odsustva bockanja lica:

Neinvazivan i bezbedan

Za razliku od nekih drugih estetskih tretmana koji uključuju igle ili hemikalije, aktivan kiseonik tretman je potpuno neinvazivan i bezbolan. Kiseonik se nanosi na kožu putem posebnog aparata ili maski, što eliminiše potrebu za bocakanjem i mogućim nelagodnostima.

Siguran za različite tipove kože

Aktivan kiseonik tretman je često prilagodljiv i može se prilagoditi različitim tipovima kože. To znači da je pogodan za ljude sa osetljivom kožom ili onima koji se bore s određenim kožnim stanjima.

Hidratacija i osveženje

Kiseonik pomaže da se dubinski hidrira koža lica, što je ključno za očuvanje elastičnosti i sjaja kože. Tretman revitalizuje umornu kožu, čineći je svežom i blistavom.

Podmlađivanje kože

Aktivan kiseonik tretman može doprineti smanjenju sitnih linija i bora, kao i poboljšanju opšte teksture kože. Tretman povećava cirkulaciju i potpomaže obnavljanje ćelija kože.

Putovanje kroz tretman aktivnim kiseonikomAktivan kiseonik tretman

Čišćenje kože: Prvi korak tretmana obično uključuje pažljivo čišćenje kože lica. Ovo je ključno kako bi se uklonile nečistoće, višak sebuma i tragovi šminke sa površine kože, pripremajući je za primenu kiseonika.

Piling (opciono): U nekim slučajevima, može se primeniti blagi piling kako bi se uklonile mrtve ćelije kože i poboljšala apsorpcija kiseonika i hranljivih sastojaka.

Serum i aktivan kiseonik: Nakon čišćenja i potencijalnog pilinga, kozmetičarka će naneti poseban serum na vaše lice. Ovaj serum obično sadrži hranljive sastojke kao što su vitamini, antioksidansi i hidratanti. Zatim će upotrebiti poseban uređaj koji isporučuje čisti kiseonik pod laganim pritiskom na kožu. Kiseonik ima sposobnost da bolje apsorbuje te hranjive sastojke, čineći ih delotvornijim.

Kiseonična maska (opciono): Neki tretmani uključuju i primenu kiseonične maske. Ova maska se nanosi preko seruma i stvara zaštitni sloj koji pomaže boljoj apsorpciji hranjivih sastojaka i istovremeno omogućava koži da diše.

Masaža i relaksacija: Dok se kiseonik isporučuje na kožu, možda ćete uživati u blagoj masaži lica. Ovo pomaže da se serum i kiseonik ravnomerno rasporede i istovremeno doprinosi opuštanju.

Vreme trajanja tretmana

Aktivan kiseonik tretman obično traje između 30 minuta do sat vremena. Međutim, tačno trajanje može varirati u zavisnosti od različitih faktora, uključujući proceduru koja se koristi, dodatne opcionalne korake kao što su masaža ili kiseonična maska, kao i prilagođavanje tretmana vašim specifičnim potrebama ili željama.

Maska sa aktivnim kiseonikom za kućnu upotrebu

Kako bi vam omogućili da iskusite benefite ovog tretmana kod kuće, mnogi proizvođači kozmetičkih proizvoda su razvili aktivan kiseonik maske. Ove maske pružaju vam mogućnost da se opustite i obradujete vašu kožu, sve to bez odlaska u salon ili spa centar.

Aktivan kiseonik maske i aktivan kiseonik gel maske obogaćene su hranljivim sastojcima poput vitamina, antioksidanasa i hidratantnih agenasa. Kada se nanesu na kožu, ove maske se postepeno aktiviraju, oslobađajući čist kiseonik koji pomaže dubljoj penetraciji ovih sastojaka. Rezultat je revitalizovana koža, izgled kojeg će svako primetiti.

Korišćenje aktivnog kiseonik maski je izuzetno jednostavno. Nakon čišćenja lica, jednostavno nanesite masku ravnomerno na kožu. Pratite uputstva na proizvodu jer se vreme delovanja može razlikovati. Za to vreme, možete se opustiti, čitati knjigu, slušati muziku ili jednostavno uživati u trenutku samoće.

Aktivan kiseonik u spreju za kućnu upotrebuAktivan kiseonik u spreju

 

Aktivni kiseonik, u vidu tretmana, kućnog spreja, ili maske savršen je  dodatak vašoj  rutini njee kože. Bez obzira na vaš tip kože, ovaj sprej se može prilagoditi vašim potrebama. Upotrebom ovog spreja, ne samo da osiguravate optimalnu hidrataciju kože već i podstičete cirkulaciju i obnovu ćelija. To znači blistavu i revitaliziranu kožu koja će privlačiti poglede.

 

ostavite odgovor