Popularni recepti

beograd
Hrana

Dorucak u Beogradu: Top 5 restorana

8.5kpogleda

Dobro jutro, Beograde: Kulinarski vodic za dorucak u Beogradu

Dorucak je za mene najvazniji obrok u danu, vreme kada zapocinjem svoju avanturu sa hranom. Kao zaljubljenik u kvalitetnu hranu, uvek sam u potrazi za novim mestima koja nude izvanredne obroke, iako nisu obavezno na listi najpopularnijih restorana u Beogradu. Moje istrazivacko putovanje kroz beogradske restorane za dorucak otkrilo je neke prave dragulje koji su me osvojili svojim ukusom i autentičnim iskustvom.

Kao neko ko se nalazi u oblasti utvrdjivanja kvaliteta hrane, moj posao je da istrazujem i procenjujem razlicite restorane i njihove ponude. Smatram da sam stekla sposobnost da prepoznam vrhunski kvalitet hrane i usluge. U ovom tekstu, zelim da podelim svoje  misljenje, za koje smatram da je izuzetno relevantno, o nekim restoranima za dorucak u Beogradu koji, iako nisu uvek na glasu kao najpopularniji, pruzaju izuzetno visok nivo kvaliteta.

Zemun- ”Taverna Piatakia”

grcki restoran
credit: instagram taverna_piatakia

Taverna Piatakia je jedinstveno mesto u Beogradu koje vas vodi na putovanje kroz boje, ukuse i zvuke Grcke. Kada zakoracite u Tavernu Piatakia, bicete docekani s osmehom ljubaznih konobara koji su tu da vas boravak ucine nezaboravnim. Sarmantna atmosfera restorana odmah vas uvlaci u grcki duh i filozofiju zivota. Uzivate u prijateljskoj i opustenoj atmosferi, dok se grcka muzika lagano uvlaci u vase usi i pokrece vas da zaplesete.

Jedan od razloga zasto sam zaljubljena u Tavernu Piatakia je njihova fenomenalna ponuda dorucka. Njihovi omleti sa feta sirom su pravo remek-delo. Svaki zalogaj otkriva savrsenu ravnotezu izmedju socnih sastojaka i svezine. Pored toga, njihova pita hleb je prava poslastica za nepce. Mirisni i hrskavi, ovi hlebovi vas odvode direktno na grcke ulice. Još jedna stvar koja cini Piatakia posebnom je njihov pate od masline. Ovaj umak od maslina je prava eksplozija ukusa. Bogat, aromatican i sa izrazenim grckim zacinima, pate od masline je prava poslastica koju ne smete propustiti. Taverna Piatakia nije samo restoran, vec mesto gde se stvaraju prijatelji. Kroz muziku, hranu i atmosferu, domaci, grcki i strani gosti postaju deo jedne velike porodice.

Borca- ”Katarza gastro bar”

katarza gastro bar
credit: instagram: katarzagastrobar

Kada udjete u Katarza Gastro Bar Borca, odmah cete osetiti prijatnu atmosferu koja vas okruzuje. Ovaj prelepo dekorisan restoran odise toplinom, pruzajuci vam osecaj kao da ste dosli kod prijatelja na pice. Osvetljenje je pazljivo postavljeno, stvarajuci ugodnu atmosferu. Ono sto čini Katarzu Gastro Bar posebnim jeste cinjenica da je porodični biznis. Vlasnik sam kuva i posvecen je svakom detalju u pripremi hrane, stavljajuci ljubav i strast u svaki tanjir. Ova posvecenost i licni dodir se oseca u svakom zalogaju. Pored toga, njegova majka je zaduzena za pravljenje kolaca, sto donosi autentican dodir domace poslastice. Katarza Gastro Bar cesto organizuje posebne dogadjaje poput sushi veceri i koktel veceri. Ove tematske veceri pruzaju gostima mogucnost da se upuste u novi ukusni svet i istraze razlicite kulinarske stilove.

Jedan od omiljenih dorucaka gostiju u Katarza Gastro Baru je “Seosko jutro”. Ovaj obrok ukljucuje tri jaja po izboru – kajganu, omlet ili jaja na oko, koji su spremljeni na savrsen način. Gosti mogu da biraju svoj omiljeni nacin pripreme jaja i da uzivaju u njihovom bogatom ukusu. Pored jaja, tu su i Katarza prženice, koje su hrskave i socne, idealne za pocetak dana. Za goste koji vole zdrave i lagane opcije, tu je i humus od avokada. Ovaj ukusan namaz od avokada pruza savrsenu ravnotezu izmedju kremaste teksture i svezeg ukusa.  Ono sto cini Katarza Gastro Bar posebnim je raznolika ponuda dorucaka, koja zadovoljava razlicite ukuse i preferencije gostiju. Od pravih srpskih dorucaka, kao sto su seosko jutro, do dorucaka za vegetarijance, kao što je humus od avokada, svaki gost moze pronaci obrok koji odgovara njegovim ili njenim potrebama i zeljama. Ova raznovrsnost doprinosi tome da Katarza bude omiljen izbor za dorucak u svakoj prilici.

Zvezdara: ”Restoran Zvezdara Teatar”

restoran zvezdara teatar
credit: instagram restoran_zvezdara_teatar

ostavite odgovor