Popularni recepti

model
Zdravlje

Kako se resiti celulita?

1.3kpogleda

Kako se resiti celulita kombinacijom različitih tehnika

Kada je u pitanju tretiranje celulita, jedna od ključnih stvari je korišćenje kombinacije terapijskih pristupa. Iako ne postoji jedinstvena metoda koja može u potpunosti ukloniti celulit, kombinovanje različitih tehnika može doneti značajna poboljšanja.

Kombinovanje terapijskih pristupa za celulit podrazumeva korišćenje više metoda koje deluju iznutra i spolja, kako bi se postigli optimalni rezultati. To može uključivati primenu injekcija radi poboljšanja strukture kože i stimulacije kolagena. Istovremeno, mogu se koristiti i uređaji na bazi radiofrekvencije, akustičnih talasa ili laseri koji ciljaju na poboljšanje cirkulacije, tonusa kože i smanjenje celulita. Kombinacija ovih terapijskih pristupa ima zajednički efekat, gde svaka metoda dopunjuje i pojačava delovanje druge metode. Na taj način, kombinovani tretmani mogu pružiti bolje rezultate u smanjenju vidljivosti celulita. Studija iz 2019. godine istakla je da samo kombinacija tretmana može pružiti efikasnu pomoć u borbi protiv celulita. Ovo istraživanje je identifikovalo nekoliko tretmana koji su pokazali obećavajuće rezultate u smanjenju vidljivosti celulita.

Studija:Treatment for cellulite – PMC (nih.gov)

Lasersko lečenje celulitalasersko uklanjanje celulita

U slučaju tretiranja celulita, laseri mogu imati nekoliko korisnih efekata. Prvo, laserski tretmani mogu smanjiti vidljivost celulita tako što deluju na vezivno tkivo i masne naslage ispod kože. Laserska energija može ojačati kolagen, poboljšati elastičnost kože i smanjiti izgled karakterističnih udubljenja i neravnina. Drugo, laseri mogu poboljšati cirkulaciju u tretiranim područjima, što može pomoći u eliminaciji toksina i suvišne tečnosti iz tkiva, smanjujući tako oticanje i vidljivost celulita. Treće, laserski tretmani mogu podstaći procese obnove kože i regeneraciju, čime se postiže svežiji i glađi izgled kože na područjima zahvaćenim celulitom.

Masažamasaza

Masaža i upotreba hidratantnih krema mogu biti korisni pristupi. Masaža ima pozitivan uticaj na poboljšanje cirkulacije i limfne drenaže, što pomaže u izbacivanju toksina i viška tečnosti iz tkiva. Ovaj jednostavan tretman može se obavljati kod kuće ili kod profesionalnog terapeuta. Masaža se može izvoditi raznim tehnikama, kao što su trljanje, gnječenje i pritiskanje. Ove tehnike stimulišu protok krvi i limfe, što može smanjiti oticanje i vidljivost celulita. Redovno izvođenje masaže na područjima zahvaćenim celulitom može postepeno poboljšati izgled kože. Pored masaže, hidratantne kreme ili losioni mogu biti korisni za smanjenje vidljivosti celulita. Ove kreme su obogaćene hidratantnim sastojcima koji pomažu u održavanju optimalne hidratacije kože. Kada je koža hidrirana, postaje mekša i glađa, čime se smanjuje izgled neravnina i udubljenja uzrokovanih celulitom.

Suplementacija kolagen peptidima

Kolagen peptidi su mali proteini koji su izvedeni iz kolagena, osnovne komponente kože, kostiju, tetiva i drugih vezivnih tkiva u telu. Oni su poznati po svojoj sposobnosti da poboljšaju zdravlje kože, kose, noktiju i zglobova.

Studija je pokazala da oralna suplementacija određenim kolagen peptidima može imati pozitivan uticaj na smanjenje vidljivosti celulita. U istraživanju su žene sa umerenim celulitom uzimale ove suplemente svakodnevno tokom 6 meseci. Nakon tog perioda, primećeno je jasno poboljšanje izgleda kože na područjima zahvaćenim celulitom. Rezultati su pokazali da su kolagen peptidi imali potencijal da poboljšaju morfologiju kože i smanje celulit. Ova studija pruža nadu za novu terapijsku strategiju u tretmanu celulita.

Terapija ugljen-dioksidomkarboksiterapija

Terapija ugljen dioksidom, poznata i kao karbotsiterapija, predstavlja inovativan pristup u tretiranju celulita. Ova metoda uključuje ubrizgavanje medicinskog ugljen-dioksida (CO2) gasa direktno ispod površine kože, sa ciljem da se postigne smanjenje vidljivosti celulita. Princip karbotsiterapije leži u delovanju CO2 gasa na različite aspekte kože. Kada se CO2 ubrizga pod kožu, on deluje na nekoliko načina. Prvo, gas izaziva proširenje krvnih sudova, poboljšavajući cirkulaciju u tretiranoj oblasti. Ovo može pomoći u eliminaciji toksina i poboljšanju opšteg zdravlja kože. Drugo, karbotsiterapija stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, koji su ključni za održavanje čvrstine i elastičnosti kože. Povećana proizvodnja ovih proteina može doprineti zatezanju kože i smanjenju vidljivosti celulita. Treće, CO2 gas može imati i efekat na masne ćelije. Veruje se da gas razbija masne naslage, poboljšavajući njihovu distribuciju i smanjujući izgled neravnina na koži.

ostavite odgovor