Popularni recepti

maskenbal
Hrana

5 restorana koja vas vode u svet fantazije i mašte

1.1kpogleda

Tematski restorani koji nude nezaboravno iskustvo

Tematski restorani su postali popularan trend u, pružajući jedinstvenu i nezaboravnu gastronomsku avanturu kroz kombinovanje hrane, dekoracije i atmosfere. U moru različitih restorana širom sveta, izdvojila sam neke koji se ističu po svojoj unikatnoj tematici. Danas ćemo zaviriti u ove restorane i upoznati se sa njihovim zanimljivim konceptima.

Vampire Café – Želite li da iskusite dozu uzbuđenja i malo vampirske romantike dok jedeteobrok za noc vestica svoj obrok? Onda je Vampire Café pravo mesto za vas!

Ovaj restoran u Tokiju stvorio je pravu malu tamnicu od sebe, sa zidovima okićenim mračnim simbolima i jezivim dekoracijama. Čak i zaposleni izgledaju kao vampiri! Obučeni su duge crne ogrtače i bele kragne, tako da se možete osećati kao da ste ušetali u Transilvaniju, a ne u Japan. Ali ne brinite se, hrana koju poslužuju nije kao u filmovima o vampirima. Nećete dobiti krvavi odrezak ili čašu krvi za piće. Umesto toga, na jelovniku su razni fini japanski obroci. Obroci su ukrašeni s prikladnim zombi ili paukovim ukrasima, koji će vam sigurno oduzeti dah. Možete probati kozje meso na žaru, ili se odlučiti za morske plodove, poput rakova i lignji, koji su posluženi u zapanjujućim posudama za usluživanje.

Snowman world, selo Deda Mraza- Restoran koji će vas doslovno ostaviti u snežnom zanosu

Image credit: https://snowmanworld.fi/food-and-drink/

Ovaj restoran se nalazi u Laponiji, na severu Finske, gde se temperature spuštaju ispod -30°C i gde je sneg konstantna pojava tokom većeg dela godine. Iako se restoran nalazi usred snežne pustinje, restoran je topao i udoban. Opremljen toplim pokrivačima i krznenim jastucima. Što se hrane tiče, ona je pripremljena od najsvežijih namirnica koje se mogu naći u ovom divljem delu sveta. Meni je zasnovan na skandinavskoj tradiciji i kulturi. Ono što čini ovaj restoran jedinstvenim je njegova dekoracija, koja uključuje snežni bar, ledeni hotel, snežne skulpture i zidove ukrašene snežnim kristalima. U sklopu restorana se nalazi i “Igloo Disco”, gde možete zaplesati pod svetlima disko kugle dok u pozadini svira popularna skandinavska muzika. Ako tražite nešto potpuno drugačije i nezaboravno iskustvo, onda posetite Snowman restoran. Ali imajte na umu da ako ne podnosite hladnoću, onda ovaj restoran nije za vas, jer se ovde ne štedi na snegu i ledu!

Podvodni restoran u Oslu- U ovom restoranu, gosti imaju priliku da uživaju u ukusnoj hranipodvodnirestoran dok posmatraju različite vrste riba i druga morska stvorenja koji plivaju oko njih

Osim neverovatne hrane i okruženja, ovaj restoran nudi i jedinstvene opcije za večeru, kao što su “Ulov dana” ili “Degustacioni meni”. Sve u skladu sa temom podvodnog sveta. Naravno, možete da naručite i tradicionalna jela, ali zašto ne isprobati nešto novo? Ipak, najveća atrakcija podvodnog restorana je sama atmosfera. Ona vam pruža osećaj da se nalazite u drugom svetu, daleko od uobičajene gužve restorana. Ako ste oduvek bili radoznali i avanturistički nastrojeni, ovo je savršena prilika da uživate u hrani i stvorite nezaboravne uspomene sa svojim prijateljima i porodicom.

 

Dans Le Noir Pariz – ”Slepi restoran” gde se hrana služi u potpunom mraku!devojka sa povezom preko ociju

Zaboravite na sve predrasude o vizuelnom aspektu jela i pripremite se da se prepustite iskustvu u kojem vam se sva čula prepliću u jednoj zajedničkoj avanturi. U ovom restoranu, vaš ukus i miris su ključni za uživanje u hrani. Pogled ”oduzet”, što vam omogućava da se koncentrišete samo na ukus i teksturu jela. Ali budite oprezni! Bez obzira na to koliko ste sigurni da znate šta vam se servira, lako se može desiti da zamenite slatko i slano. Možete mislite da jedete šargarepu, a zapravo jedete nešto sasvim drugo. Za one koji vole da se iznenade, ovo je savršen izbor restorana! Možda ćete uživati u najboljoj hrani koju ste ikad okusili, a možda ćete se boriti sa svojim jelom kao sa neprijateljem. Ali, to je deo čarolije Dans Le Noir Pariza – nikada ne znate šta vas čeka! Na kraju večere, možete se upoznati sa svetom boja i videti kako izgleda vaše jelo. Međutim nećete moći da vratite vreme i ponovo doživite ovo uzbudljivo iskustvo. Dakle, sledeći put kada posetite Pariz, ne propustite priliku da uđete u mrak i prepustite se uzbudljivom putovanju kroz svoje čulo ukusa u Dans Le Noir Parizu!

Avocado Show, Amsterdam- Raj za ljubitelje avokada u srcu Amsterdama!avokado tost

Ovaj restoran je definitivno destinacija koju ne želite propustiti ako ste fan ovog popularnog voća. Od zidova do posuđa, sve je u duhu avokada. Ako volite avokado, a još niste bili u ovom restoranu, onda propuštate nešto sjajno u životu. Jeste li ikada videli avokado u obliku cveta, srca ili morske zvezde? U ovom restoranu vam se pruža prilika da uživate u hrani koja je ne samo ukusna, već i umetnički prikazana. Možete odabrati razne jela s avokadom, od sendviča do sladoleda. Tu su i različite vrste smutija, koktela i sokova. A sve to uz avokado kao glavni sastojak. Ovaj restoran nije samo za vegetarijance i vegane, jer u meniju postoje jela s mesom i morskim plodovima. Naravno, sve to je pripremljeno uz avokado kao poseban dodatak. A ako vas brine cena, ne brinite, jela su pristupačna i vrede svakog dinara.

 

ostavite odgovor