Popularni recepti

suplementi magnezijuma
Medicina

Najbolji magnezijum za vaše telo

889pogleda

Magnezijum je esencijalni mineral koji je važan za zdravlje srca, mišića, nervnog sistema i kostiju. Međutim, mnogi ljudi ne dobijaju dovoljno magnezijuma iz ishrane, što može dovesti do različitih zdravstvenih problema. Zbog toga, mnogi se okreću suplementima magnezijuma kako bi nadomestili nedostatak.

Najbolji oblici magnezijuma prema istraživanjima

Koji je najbolji magnezijum za vaše telo? Postoji nekoliko različitih vrsta magnezijuma koje se koriste u suplementima.

Magnezijum glicinat- prema stručnjacima, magnezijum glicinat se smatra najboljim oblikom magnezijuma zbog svoje visoke apsorpcije.

Ovaj oblik magnezijuma se lako apsorbuje u telu, što ga čini veoma efikasnim u povećanju nivoa magnezijuma u organizmu. Pored toga, magnezijum glicinat je niskotoksičan, što ga čini bezbednim za dugotrajnu upotrebu. Ovaj oblik magnezijuma ima i brojne druge prednosti, uključujući podršku zdravlju srca, smanjenje anksioznosti, poboljšanje kvaliteta sna i smanjenje stresa. Ukratko, magnezijum glicinat se smatra najboljim oblikom magnezijuma zbog visoke apsorpcije, niske toksičnosti i brojnih drugih prednosti koje pruža za zdravlje.

Magnezijum citrat- jedan od najboljih oblika magnezijuma, sa visokom rastvorljivošću i dobro dokumentovanom apsorpcijom u crevima.

Studije su pokazale da je magnezijum citrat značajno rastvorljiviji i bolje apsorbovan u odnosu na neke druge oblike magnezijuma, poput magnezijum oksida ili magnezijum sulfata. Dakle, ako tražite najbolji magnezijum za dodatak ishrani, magnezijum citrat može biti dobar izbor.

Studija:  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2407766/

Magnezijum taurat – ovaj oblik predstavlja najbolji magnezijuma za srčano zdravlje i regulaciju krvnog pritiska.

Studije su pokazale da magnezijum taurat može da pomogne u održavanju zdravog krvnog pritiska. Osim toga, magnezijum i taurin podržavaju zdravlje srca i srčanih mišića. Stoga, magnezijum taurat može biti izuzetno koristan za one koji žele da ojačaju srčani mišić i regulišu krvni pritisak. Ako vam je srce važno, razmislite o uzimanju magnezijum taurata kao dodatka ishrani.

ostavite odgovor