Popularni recepti

antioksidansi
Zanimljivosti

Glutation iskustva

660pogleda

Smanjenje bora

Hana, 45 godina

Glutation iskustva: Ja sam Hana, 45-godišnja učiteljica, i želela bih da podelim svoje iskustvo sa suplementacijom glutationa. Zbog mog interesovanja za dermatologiju i anti-aging tretmane, odlučila sam da isprobam oralni glutation kako bih poboljšala izgled svoje kože i smanjila znakove starenja.

Odlučila sam da uzimam 250 mg oralnog glutationa svakog dana tokom 8 nedelja, jer sam videla da je tako naznačeno u jednoj studiji koja je obavljena. Tokom ovog perioda, pratila sam promene na svojoj koži, uključujući pigmentaciju, bore i elastičnost.

Nakon 4 nedelje suplementacije, primetila sam postepeno posvetljivanje tena. Ovo zapažanje bilo je u skladu sa prethodnim studijama koje ukazuju na to da oralni glutation može smanjiti pigmentaciju kože.

Do kraja 8-nedeljnog perioda, primetila sam značajno poboljšanje u izgledu finih linija i bora, naročito oko očiju i usta. Koža je izgledala glađe i zategnutije, što mi je dalo dodatno samopouzdanje.

Tokom čitavog perioda uzimanja glutationa, nisam imala nikakve neželjene efekte. Moje zdravstveno stanje je ostalo stabilno, a suplementacija je bila lako podnošljiva. Ipak, smatram da je važno pratiti krvne parametre i konsultovati se sa lekarom pre početka bilo koje suplementacije.

Ljubica, 56 godineglutation iskustva

Glutation iskustva: Imam 52 godine i kao i mnogi u mojim godinama, počela sam da primećujem znakove starenja na svojoj koži. Bore, gubitak elastičnosti i tamne mrlje su postali svakodnevni izazov. Čitajući o raznim rešenjima, naišla sam na glutation i njegove benefite za kožu, pa sam odlučila da ga isprobam.

Odlučila sam se za oralni glutation u dozi od 500 mg dnevno. Suplementaciju sam nastavila tokom šest meseci, prateći promene na svojoj koži.

Moje iskustvo sa glutationom bilo je izuzetno pozitivno. Uspela sam da poboljšam tonus i elastičnost kože, smanjim bore i ujednačim pigmentaciju.

Elastičnost kože je bio jedan od najupečatljivijih efekata glutationa. Nakon nekoliko nedelja suplementacije, primetila sam da je moja koža postala primetno čvršća i zategnutija. Na obrazima, koji su skloni opuštanju, elastičnost je bila značajno poboljšana. Koža je izgledala punije i svežije, što je davalo mladalačkiji izgled mom licu.

Na vratu, gde se znaci starenja takođe lako uočavaju, primetila sam slična poboljšanja. Koža je bila manje opuštena i čvršća na dodir, što je rezultiralo elegantnijim i zategnutijim profilom. Ovaj efekat nije bio ograničen samo na delove kože izložene Suncu. Na primer, koža na unutrašnjoj strani nadlaktica, koja je obično zaštićena od Sunca, takođe je postala čvršća i elastičnija. To me je uverilo da glutation ima sveobuhvatan efekat na poboljšanje strukture kože.

Verujem da glutation ima veliki potencijal kao anti-aging suplement i preporučila bih ga svima koji žele da poboljšaju izgled svoje kože na prirodan način. Moje iskustvo pokazuje da uz pravilnu upotrebu, glutation može biti efikasan i siguran dodatak svakodnevnoj nezi kože.

Nealkoholna masna jetra

Zoran, 47 godina

Glutation iskustva: Imam 47 godina i dijagnostikovana mi je nealkoholna masna jetra, pre oko godinu dana. Lekar mi je preporučio promene u načinu života, uključujući zdraviju ishranu i redovnu fizičku aktivnost. Takođe sam odlučio da isprobam nekoliko dodataka ishrani koji su poznati po svojim potencijalnim benefitima za jetru. Pored omega-3 masnih kiselina, vitamina E, i probiotika, odlučio sam da ubacim i glutation u svoju suplementaciju.

Koristio sam 250mg glutationa, tokom 4 meseci.

Moje iskustvo sa glutationom, omega-3 masnim kiselinama, vitaminom E i probioticima bilo je izuzetno pozitivno. Uspeo sam da poboljšam funkciju jetre i opšte zdravlje, dok su promene u ishrani i fizička aktivnost dodatno doprinele ovim rezultatima. Preporučio bih svima sa NAFLD-om da razmotre ove suplemente, ali naravno, uvek se konsultujte sa svojim lekarom pre nego što počnete sa bilo kojim suplementom.

 

ostavite odgovor