Popularni recepti

Modna pista
Zanimljivosti

Kako se hrane Victoria’s Secret modeli

436pogleda

Kako se hrane Victoria’s Secret modeli: Doručak sa Romee Strijd

Romee Strijd je holandski supermodel I najpoznatija je po svom radu za Victoria’s Secret. Rođena je 19. jula 1995. godine u holandskom gradu Zoetermeeru, a svoju modeling karijeru započela je sa 14 godina. Postala je Victoria’s Secret anđeo 2015. godine, a svojim se izgledom isticala kao jedna od najpopularnijih manekenki tog brenda. Kao model, važno je da održava svoju liniju i zdravlje, pa se pretpostavlja da se pridržava zdrave ishrane i režima vežbanja. 

Zaviriti u kuhinju Romee Strijd I analizirati I prokomentarisati neke njene tvrdnje- da voda sa limunom pozitivno utiče na varenje, dok nam u videu opisuje jedan svoj dan.  ;


 

08h, jutarnje piće- Topla voda sa limunom čini čuda?

‘’Uvek započinjem svoj dan toplom vodom sa limunom, ima puno vitamina C, I stvarno me osvežava ujutru. Samo iscedim pola limuna u toplu vodu, takođe mislim da je jako dobro za varenje, pa kad ga popijete na prazan stomak, kao da vam pokreće varenje. Onda sednem na kauč nekih dvadesetak minuta, proveravam telefon, I pijuckam ovu vodu, jer je dobro da ostavite da odstoji 15-20 minuta pre nego što doručkujete.’’

voda sa limunom

Tvrdnje o prednostima pijenja vode sa limunom nisu podržane snažnim naučnim dokazima. Iako voda sa limunom može pružiti neke blagotvorne sastojke, ove koristi su obično manje značajne.  Pijenje vode sa limunom može pomoći u hidrataciji i dodavanju ukusa vodi, što može biti korisno za one koji ne vole ukus obične vode.

Mnogi ljudi navode da tople tečnosti pomažu u stimulisanju varenja, bilo da se radi o toploj vodi, čaju Ili kafi- ali postoje neuverljivi dokazi da pijenje vode sa limunom specijalno pomaže u stimulisanju varenja.

Istina je da ‘’kisela hrana može smanjiti brzinu pražnjenja želudca’’ što bi moglo rezultirati, ne boljim varenjem, samo po sebi, već boljom apsorpcijom mikronutrijenata, I sporijom apsorpcijom ugljenih hidrata (saznajte više ovde) – međutim konkretni efekti limunovog soka na apsorpciju hranjivih materija nisu dovoljno istraženi.

Što se tiče vitamina C, postoje mnogo bolji izvori vitamina C, nego voda sa limunom– prosto napravite limunadu. Za pripremu limunade se obično koristi veća količina limunovog soka u odnosu na vodu sa limunom, pa je stoga limunada verovatno bolji izvor vitamina C u poređenju sa vodom sa limunom.

08:30h, doručak- ovsena kaša

‘’Počenjemo sa merenjem 40g zobi. Onda, sledeći korak, uvek stavljam pola banana, ali možete staviti I celu, kašazavisi od toga koliko slatko želite da bude, a onda ću je zgnječiti. Sledeći korak je da dodamo malo tople vode, takođe možete staviti bademovo mleko, ili ovseno mleko, šta god želite. A, onda ću staviti da se prokuva. Kada je gotovo, stavim ovsenu kašu u tanjir. Volim ovsenu kašu zato što je baš bogato vlaknima, I ima dobrih ugljenih hidrata, pa me drži sitom jako dugo, do vremena ručka, I zaista je ukusno. 

Sada je vreme za toping, I to je moj omiljeni deo, jer svaki dan možete da stavite nešto drugo. Počinjem sa miksom godži bobica, semenke bundeve, I različitih vrsta semenki.Sledeći toping koji sam izabrala danas su čia semenke. Čia semenke su jako bogate omega 3 masnim kiselinama, I drži vas sitim jako dugo. Onda ću dodati borovnice, I staviti malo cimeta, jer sam čula da cimet pomaže u održavanju nivoa šećera u krvi. Na kraju, dodajem puter od kikirikija. Osećam da je jako dobar izvor proteina,  I jako je ukusan.’’

Kombinacija ovasa i banane u hrani može biti vrlo zdrava i hranjiva, a istovremeno je ukusna i jednostavna za pripremu- takođe I ovas I banana imaju prebiotičke efekte. Prebiotički efekat može pomoći u održavanju sitosti duže vreme, što može uticati na smanjenje apetita i kontrolu gladi. Ovaj obrok je obogatila proteinima, I omega-3 masnim kiselinama, time što je dodala čia semenke, semenke bundeve, I puter od kikirikija.

Što se tiče cimeta I regulacije šećera u krvi rezultati istraživanja ukazuju na to da cimet može imati umeren efekat na smanjenje nivoa šećera u krvi, kao i na druge faktore rizika za kardiovaskularne bolesti. Međutim, kvalitet dokaza varira od niskog do umerenog, što znači da se još uvek treba sprovesti više istraživanja da bi se utvrdio precizan efekat cimeta. Da saznate više

Ako vam se sviđa ukus cimeta i volite da ga dodajete u svoje obroke, onda nema razloga da ne uživate u njemu, posebno ako konzumirate umerene količine.

ostavite odgovor