Recepti

Testenina sa sosom od leblebija

Leblebije recepti: Sos od leblebija, predstavlja savršen spoj kremaste teksture i bogatog ukusa, sa primesama limuna, belog luka i maslinovog ulja koji daju blago pikantan ukus. Kada se ovaj prefinjeni sos prelije preko kuvane testenine, rezultat je neodoljiv spoj tradicionalne italijanske kuhinje i egzotičnih mediteranskih aroma.

Ono što čini ovo jelo posebno primamljivim jeste ne samo njena gastronomska vrednost već i praktičnost u pripremi. Sos od leblebija se lako priprema, a njegova raznolikost omogućava dodavanje različitih začina i dodataka po želji, prilagođavajući se ukusu i preferencijama svakog pojedinca.

Print

Testenina sa kremastim sosom od leblebija

Testenina sa sosom od leblebija je idealan obrok namenjen za četiri osobe, uz mogućnost prilagođavanja količine testenine prema želji svakog pojedinca. Osim osnovnih sastojaka kao što su leblebije, limun, beli luk i maslinovo ulje, ovom ukusnom sosu možete dodati različite začine i dodatke kako biste postigli željeni ukus. Na primer, sveži peršun, mleveni crni biber, crvena paprika u prahu ili sveže iseckani paradajz mogu dodati slojevitost ukusa i doprineti bogatstvu ovog jela. Takođe, ako želite da dodate dodatnu kremastu teksturu sosu, možete u njega ubaciti malo grčkog jogurta ili kisele pavlake. Mogućnosti su beskrajne, pa slobodno eksperimentišite i prilagodite ovaj recept svojim ukusima i preferencijama!
jelo glavno jelo
kuhinja internacionalna, Veganska
Ključna reč leblebije recepti
porcije 4
kalorija 620kcal

Sastojci

  • 450g testenine po izboru
  • 400g kuvanih leblebija
  • pola šolje kokosovog mleka
  • 3 čena belog luka, iseckana
  • 1 crvena ljuta papričica, iseckana
  • iseckani kikiriki
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • kašičica svežeg peršuna
  • 1 limeta isceđena, i odvojena kora

Uputstva

  • U velikoj šerpi prokuvajte posoljenu vodu i skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Pre nego što procedite testeninu, sačuvajte 1 šolju vode u kojoj se kuvala.
  • U međuvremenu, zagrejte maslinovo ulje u velikoj šerpi na srednjoj temperaturi. Dodajte beli luk i ljutu papričicu, pa pržite oko 1-2 minuta dok ne omekša.
  • Dodajte kuvane leblebije, kokosovo mleko, sok i koru limete u šerpu sa belim lukom i papričicom. Kuvajte, mešajući, dok se sve dobro ne sjedini i zagreje.
  • Prebacite mešavinu leblebija u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Ako je potrebno, dodajte malo vode u kojoj se kuvala testenina da bi se dobila željena konzistencija.
  • Vratite sos od leblebija u šerpu na šporet. Dodajte kuvanu testeninu i promešajte da se testenina obloži sosom. Ako je sos pregust, dodajte još malo vode od testenine.
  • Poslužite testeninu posutu iseckanim peršunom i kikirikijem.

Leblebije recepti: Ne zaboravite na ukusnu salatu od svežeg povrća kao savršen prilog ovom jelu. Sa ovom jednostavnom, ali elegantnom kombinacijom sastojaka, vaš obrok će biti potpuno savršen, zadovoljavajući i zaokružen, ostavljajući vas i vaše goste oduševljene!

Isidora C

Recent Posts

OGTT test rezultati

Tokom OGTT testa, pacijent pije rastvor glukoze koji obično sadrži 75 grama glukoze rastvorene u…

5 дана ago

Ketoacidoza

Glukoza i energija Insulin je hormon koji omogućava glukozi da uđe u ćelije i koristi…

6 дана ago

Hronicni umor

Autoimune bolesti Autoimune bolesti i hronicni umor: Autoimune bolesti su stanja u kojima imunološki sistem…

1 седмица ago

Fenilketonurija

Fenilketonurija, poznata i kao Felingova bolest, predstavlja ozbiljan poremećaj metabolizma koji može imati teške posledice…

1 седмица ago

Nedostatak bakra u organizmu

Nedostatak bakra u organizmu: razlozi Proliv može doprineti nedostatku bakra, jer uzrokuje gubitak hranljivih materija…

1 седмица ago

Gastroskopija iskustva

Nakon nekoliko meseci borbe sa neprijatnim simptomima kao što su žgaravica, gorušica i osećaj kiseline…

1 седмица ago

This website uses cookies.