Zanimljivosti

Temu shop Srbija iskustva: Kozmetika

Nedavno sam odlučila da naručim kozmetiku putem Temu aplikacije, i pažljivo sam istražila sve dostupne brendove  na vebsajtu, pre nego što sam se upustila u kupovinu. Bilo mi je važno da proverim reputaciju prodavaca, poreklo proizvoda, kao i recenzije koje su drugi korisnici ostavili. Cilj mi je bio da kupim proizvode sa prirodnim sastojcima, posebno one koji su bez štetnih hemikalija i pogodni za osetljivu kožu.

Moje iskustvo sa dostavom je bilo prilično dobro – paket je stigao za malo manje od tri nedelje, lepo zapakovan i sa svim potrebnim informacijama o upotrebi proizvoda. Prvi utisci o samim proizvodima su pozitivni.

Ampule za ojačavanje korena dlake

Nedavno sam naručila set od sedam ampula za jačanje korena dlake po ceni od 650 dinara. Svaka ampula sadrži pažljivo birane prirodne sastojke koji su poznati po svojim blagotvornim efektima na kosu. Evo detaljnog pregleda sastojaka:

Ulje ruzmarina: Ulje ruzmarina je poznato po svojim svojstvima koja poboljšavaju cirkulaciju i stimulaciju folikula dlake, što može pomoći u jačanju korena i podsticanju rasta kose. Takođe ima antioksidativna i antiinflamatorna svojstva koja mogu smanjiti perut i iritaciju kože glave.

Ulje grožđa – Ulje koštica grožđa bogato je vitaminom E i masnim kiselinama, koje neguju i obnavljaju oštećenu kosu. Ono pruža hidrataciju, čini kosu sjajnom i pomaže u zaštiti od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima.

Ulje čajevca: Ulje čajevca je moćan antiseptik koji se koristi za smirivanje iritacije vlasišta, lečenje peruti i čišćenje folikula od prekomernog sebuma i prljavštine. Ovaj sastojak pomaže u održavanju zdravog vlasišta, što je ključno za snažan rast kose.

Ekstrakt korena ženšena– Ženšen je poznat po svojim revitalizujućim svojstvima. Pomaže u jačanju kose, poboljšava cirkulaciju krvi u vlasištu, što može dovesti do boljeg dotoka hranljivih materija do folikula dlake i time smanjenja gubitka kose.

Za pristup linku gde se prodaju ampulice kliknite OVDE

Kako koristiti ove ampule

Nakon pranja i sušenja kose, celu ampulu naneti na suvo vlasište. Blagim masiranjem umasirajte sadržaj u kožu glave kako biste podstakli apsorpciju i cirkulaciju. Ovaj tretman se koristi jednom dnevno, što omogućava optimalne rezultate u jačanju korena dlake i poboljšanju zdravlja kose.

Serum u kapsulama za lice

Takođe, naručila sam 30 komada vitamina C i niacinamid seruma u kapsulama po ceni od 700 dinara. Ova kombinacija sastojaka pruža izuzetne benefite za kožu. Temu shop Srbija iskustva.

Benefiti vitamina C

Vitamin C je snažan antioksidans koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, smanjuje štetu izazvanu UV zračenjem i zagađenjem, te poboljšava ukupnu teksturu kože. Poznat po svojim svojstvima posvetljivanja, vitamin C smanjuje hiperpigmentaciju i tamne mrlje, čineći ten ujednačenijim.Vitamin C igra ključnu ulogu u sintezi kolagena, što je važno za održavanje elastičnosti i čvrstoće kože. Time pomaže u borbi protiv finih linija i bora.

Benefiti niacinamida (vitamina B3)

Niacinamid povećava hidrataciju kože jačajući barijeru kože i sprečavajući gubitak vlage.Deluje umirujuće, smanjuje crvenilo i inflamatorne procese, što ga čini pogodnim za osetljivu kožu i kožu sklonu aknama. Niacinamid smanjuje pigmentaciju, poboljšava izgled pora i vraća blistavost koži.

Kako se koristi

Svaka kapsula je dizajnirana za jedno korišćenje, što je vrlo praktično jer dobijate optimalnu količinu proizvoda bez potrebe za dodatnim doziranjem. Ove kapsule možete koristiti kao deo dnevne ili noćne rutine. Evo uputstva:

  1. Otvorite kapsulu i sadržaj nanesite na čistu, suvu kožu lica.
  2. Lagano umasirajte serum dok se ne upije.
  3. Preporučuje se korišćenje hidratantne kreme nakon seruma kako bi se zadržala hidratacija.
Odnos cene i kvaliteta

Za cenu od 700 dinara za 30 kapsula, ovaj serum pruža odličan odnos cene i kvaliteta. Vitamin C i niacinamid su ključni sastojci u nezi kože sa dokazanom efikasnošću u borbi protiv znakova starenja, hiperpigmentacije i problema s hidratacijom. Kapsule su hermetički zatvorene, što pomaže u očuvanju svežine i stabilnosti vitamina C, koji je inače sklon oksidaciji.

Za pristup linku gde se prodaju serumu kliknite OVDE

Vitamin C

U poslednje vreme, pažnja se sve više usmerava na proizvode koji kombinuju prirodne sastojke i efikasnost. Jedan od najnovijih trendova u nezi kože su maske na bazi vitamina C, koje su poznate po svojim svojstvima posvetljivanja i antioksidantnom delovanju. Nedavno sam naručila prah vitamina C koji se lako priprema u obliku gelaste maske za lice.

Sastojci

Skrob od kukuruza: Prirodni sastojak koji se koristi kao zgušnjivač i stabilizator. Pomaže u formiranju želatinaste strukture maske, čime poboljšava njenu teksturu i olakšava nanošenje. Skrob takođe može pomoći u upijanju viška ulja sa kože.

Sodium alginate: Prirodni polisaharid dobijen iz smeša algi. Deluje kao zgušnjivač i stvara gelastu strukturu koja se lako nanosi. Takođe pomaže u zadržavanju vlage u koži.

Hijaluronska kiselina:Prirodni sastojak koji se nalazi u telu, poznat po svojoj sposobnosti da zadržava vodu.Izuzetno efikasan za hidrataciju i poboljšanje elastičnosti kože. Pomaže u smanjenju finih linija i borama.

Betaine: Prirodna supstanca koja se često koristi kao hidratant. Pomaže u smanjenju iritacije i crvenila, pružajući koži mekoću i glatkoću.

Vitamin C: Snažan antioksidans poznat po svojim svojstvima posvetljivanja.Pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, smanjuje tamne mrlje i hiperpigmentaciju, te stimuliše proizvodnju kolagena za čvrstu i elastičnu kožu.

Kako se koristi

Za pripremu maske potrebno je pomešati 15 g praha sa 40 ml vode. Kada se sastojci sjedine, brzo se muti da bi se postigla glatka, gelasta tekstura koja se lako nanosi na lice. Masku je najbolje koristiti jednom dnevno, a efekti će se pokazati kroz redovno korišćenje.

  • Pomešaj 15 g praha sa 40 ml vode.
  • Brzo mešaj dok se ne stvori homogena gelasta masa.
  • Nanesi na čistu, suvu kožu lica i ostavi da deluje 20 min.
  • Kada se stvori gelasta struktura, skinite masku.

Za pristup linku gde se prodaje maska kliknite OVDE

Ova maska može biti sjajan dodatak vašoj rutini nege kože, posebno zahvaljujući hidratantnim svojstvima i antioksidativnim benefitima vitamina C.

Isidora C

Recent Posts

Adisonova bolest: Natrijum i šećer u krvi

Uticaj Adisonove bolesti na ravnotežu natrijuma i šećera u krvi Adisonova bolest je endokrini poremećaj…

9 сати ago

Ketoni u urinu: Razumevanje njihovog prisustva

Ketoni u urinu Ketoni u urinu, ili ketonurija, je stanje koje se javlja kada telo…

6 дана ago

Kalorije banana

Kalorije banana su jedno od najčešćih pitanja kada ljudi razmišljaju o tome koliko je banana…

1 седмица ago

Kesten: Zdravstveni benefiti

Bogat vlaknima Kesteni su bogati vlaknima, a u 100 grama pečenih kestena obično se nalazi…

1 седмица ago

Topla cokolada: Kreativne kombinacije

Bilo da uživate u klasičnoj verziji ili istražujete kreativne kombinacije, ovaj neprevaziđeni napitak može da…

2 седмице ago

Artritis prstiju sake

Bol u ranim fazama U početnim fazama artritisa, pacijenti često osećaju blagu nelagodu u prstima.…

2 седмице ago

This website uses cookies.